Je li direktorica TZ PSŽ Maja Jakobović lijena ili nesposobna?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Što su Turističke zajednice?
Turističke zajednice su organizacije koje djeluju po načelu destinacijskog menadžmenta, a osnivaju se radi promicanja i razvoja turizma Republike Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na način da upravljaju destinacijom na razini za koju su osnovane.

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije objedinjuje Turističke zajednice Grada Požege, Grada Kutjeva, Grada Pleternice, Grada Pakraca, Grada Lipika te Turističku zajednicu “Zlatni Papuk”.
Turistička zajednica Požeško – slavonske županije nosi naziv “Zlatna Slavonija”.

Direktorica Turističke zajednice Požeško – slavonske županije je Maja Jakobović. Ona je na čelo TZ zasjela prije više od 13 godina te je direktorica postala za vrijeme župana Marijana Aladrovića, pa dva mandata župana Alojza Tomaševića, a kako neslužbeno doznajemo, potvrđen joj je još jedan mandat kod županice Antonije Jozić.

O direktorici Maji Jakobović smo već nekoliko puta pisali, za sada o ne baš lijepim stvarima, no budite optimisti, niti ovaj članak nije pohvalan, ali tko zna, možda već za koji mjesec ili za koju godinu dođemo do jednog lijepog, hvale vrijednog članka, možda.
Jedna od većih tema kojom se bavilo nekoliko lokalnih portala uključujući i Požeški.hr je sumnjivo trošenje novca poreznih obveznika. Podsjetimo, direktorica Jakobović platila je tvrtki Balduči film d.o.o. iz Zagreba, gotovo 70 tisuća kuna Vašeg novca za promo film od čak tri minute.
Kad smo kod tvrtki iz Zagreba, ista direktorica je prošle godine potrošila gotovo 600 tisuća kuna Vašeg novca drage čitateljice i čitatelji na navodnu promociju naše županije. Kako bi tuga i jad bila još veća, od tih gotovo 600 tisuća kuna niti jednu lipu nisu dobili lokalne tvrtke ili lokalni mediji, sve su tvrtke bile iz Grada Zagreba.
Zašto bi poslove dali našim tvrtkama kad mogu onima iz Zagreba, koji i porez plaćaju Gradu Zagrebu, logično zar ne?
Ista direktorica potrošila je u posljednje 4 godine gotovo 10 tisuća kuna na dnevnice.

Pa rezimirajmo, gospođa Jakobović ako nešto zna, zasigurno zna trošiti novce poreznih obveznika, bez daljnjeg, a zna li raditi svoj posao?

Odgovor na ovo pitanje i nije tako nešto. Kad bi rekli za nekoga da je nesposoban, dobili bi tužbu jer smo nekoga uvrijedili, a kada bi rekli da je netko lijen, onda bi to bilo nezanimljivo i čitateljima i onima o kojima se piše.
Turistička zajednica Požeško – slavonske županije i njezin opis posla nam i nije pretjerano poznat, a možda je glavni razlog za to što se isto nema gdje pročitati.
Glavna tema ovog članka je to da opet portal Požeški.hr mora učiti poslu one koji su za to dobro plaćeni, da ne kažemo uhljebljeni.
Posljednjih tjedana, da ne kažemo mjeseci se događao i događat će se pregršt manifestacija na području Požeško – slavonske županije.
Kad bi rekli da je to nešta loše, bili bi najblaže rečeno maloumni jer lijepo je da se nakon dužeg vremena nešto događa i u našoj Slavoniji, našoj županiji.
Međutim, kada nekoliko manifestacija u nekoliko različitih gradova i općina “zgurate” u iste dane, u iste termine, e to je zaista velik problem.
Na taj način jedni drugima “izbijaju” posjećenost, a što je još gore i potencijalnu zaradu.
Ljudi ne mogu na nekoliko mjesta biti u isto vrijeme i taj način se dolazi do one stare narodne izreke koja kaže “više štete nego koristi”.
Kada bi direktorica Jakobović bila direktorica koja zna što radi i što bi trebala raditi, ona bi povela računa i koordinirala da se takve stvari ne događaju i da svi događaji gdje god bili u našoj županiji kvalitetno putem lokalnih medija ispromoviraju i da se svi događaji mnogobrojno posjete.
Uzmimo za primjer prošli vikend, imali smo u isto vrijeme Prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama na Glavici i 1. Memorijalni turnir “Tomislav Begović” i trodnevna Manifestacija u Općini Velika koja je više od 20 godina u istom terminu.
Sljedećeg dana imali smo osim Koncerta u Općini Velika i 1. fišijadu u Brestovcu.
Nisu li te stvari koje se organiziraju po 1. put biti prebačene u neki drugi termin nego da se velikim i dugogodišnjim manifestacijama poput one u Općini Velika i utrka na Glavici pridoda sva pažnja?
Naravno da je moglo, ali nije. Uzalud županica Antonija Jozić svim “silama” pomaže svim organiziranjima događanja, ili u financijskom ili logističkom djelu kad direktorica Jakobović sve te stvari uništi svojom (ne)organizacijom.
Najbolji primjer je kad pohvalite kravu kako je dala puno mlijeka, pa na kraju zamahne nogom i svo mlijeko prospe.

Nadamo se da će direktorica Jakobović naučiti pouku iz ovog teksta.
Jedino ono što bi trebala raditi, ne radi, ali vjerujemo da će naučiti, tek je četvrti mandat na mjestu čelne osobe TZ PSŽ, ima vremena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *