Ruši predrasude: Požežanka Marija Vujić motociklom posjetila Pelješki most

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

S početkom u 20:15 sati, 26. srpnja 2022. godine započelo je svečano otvorenje Pelješkog mosta.
Njime je povezan jug Hrvatske s ostatkom države.
Most, čija je cjelokupna čelično-betonska konstrukcija ispod i iznad vode zajedno teška kao 30 Eiffelovih tornjeva, najveći je hrvatski infrastrukturni projekt financiran iz EU-ovih fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85 posto troškova), a na njemu je radilo nekoliko vlada.
Prelazi preko morskog tjesnaca širine 2140 metara, dug je 2404 metra, s plovidbenim profilom ispod mosta 200 puta 55 metara, a glavni i odgovorni projektant mu je Slovenac Marjan Pipenbaher.

Svega dva dana kasnije, 28. srpnja 2022. godine požeška bajkerica Marija Vujić posjetila je svojim motociklom Pelješki most. Marija, koja je pripadnica više od godinu dana Moto kluba “Tsunami” iz Požege, živi na relaciji Austrija – Hrvatska te posjećuje sva moto događanja s ekipom iz “Tsunami-a”.
Uz to, gospođa Vujić je i majka četvero djece, ali i zasigurno osoba koja ruši predrasude da žene nisu dobri vozači jer ona kao “od šale” upravlja sa svojim motociklom marke Honda od čak 650 “kubika”.
Ovo je zasigurno primjer svim drugim ženama da se sve može kad se hoće i da ne postoje “muško – ženski” poslovi ili stvari.
Bravo za gospođu Vujić!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *