24-godišnji Filip Klanfar iz Gradca u Azerbejdžanu osvojio zlatnu medalju za pripremu ribljeg jela

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Mladi chef iz Gradca s Istarskom adresom, Filip Klanfar, vratio se s velikim priznanjima s međunarodnog kulinarskog natjecanja Gold Shah u Bakuu (Azerbejdžan), na kojem se okupilo 300 chefova iz gotovo 20 zemalja. Kako je objavio Hrvatski kuharski savez, Filip Klanfar iz porečkog hotela Marea Valamar Collection osvojio zlato za riblje jelo.

U timskom nastupu, Vedrana Hrastovec Sedlar, Filip Klanfar i Amos Novak osvojili su peto mjesto, što im je po bodovima donijelo brončanu medalju. Na natjecanju se dodjeljivalo više zlatnih medalja u istoj kategoriji: svako jelo se bodovalo zasebno, ali i svaki kuhar. Zlato je pripalo onima koji su osvojili više od 91, od maksimalnih 100 bodova. U kategoriji ribljih jela natjecalo se 40-ak chefova, a dodijeljeno je ukupno pet zlatnih medalja. 

Filipu Klanfaru (24), koji vodi a la cart kuhinju u porečkom restoranu Marea Valamar Collection, ovo je bilo prvo veće natjecanje, nakon što je lani na državnom prvenstvu u Poreču osvojio dvije bronce.

“Konkurencija je bila dosta jaka, ekipa je došla iz svih dijelova regije, Kazahstana, Kirgistana i drugih država. Bilo je jako zanimljivo, prelijepo iskustvo. To je moje prvo ‘pravo’ natjecanje, tako da mi je bilo malo stresno, ali dobra priprema je bila pola posla. Pripremao sam se dva tjedna prije odlaska na natjecanje, uštimavao recepturu, ali kad dođeš gore i znaš što radiš, teško je pogriješiti”, rekao je Filip, koji je osvojio 96 bodova. Nagodinu se, kaže, nada odlasku na kuharsku olimpijadu u Luxembourg – rekao je mladi chef iz Gradca za Istarski.hr.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)