Super fine kocke

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Biskvit:

✦3 jaja

✦3 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦50 ml ulja

✦50 ml mlijeka

✦4 žlice glatkog brašna

✦1 žličica praška za pecivo

✦1,5 žlica kakao praha

Priprema: Izmiksati bjelanjke s prstohvatom soli i vanilin šećerom u čvrst snijeg. U drugoj posudi iz­miješati žumanjke sa šećerom pa dodati ulje i mli­jeko, te brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Pjenjačom lagano umiješati snijeg od bje­lanjaka. Smjesu uliti u papirom za pečenje obložen kalup dimenzije 30 x 20 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta.

Preljev:

✦50 ml mlijeka

Priprema: Malo ohladiti i preliti s toplim mlijekom.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦1 puding od vanilije

✦6 žlica šećera

✦100 g bijele čokolade

✦1 mljevena želatina

✦300 ml vrhnja za šlag

Priprema: Skuhati puding sa šećerom u mlijeku. U vruće umiješati kockice bijele čokolade i na laganoj vatri otopljenu nabubrenu želatinu prethodno na­močenu sa 3 žlice vode. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti na sobnoj temperaturi. Umiksati prethodno izrađeno vrhnje za šlag. Na biskvit rasporediti kremu i ohladiti.

Glazura:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

✦10 g maslaca

Priprema: Ugrijati vrhnje za šlag i u njemu otopiti čokoladu i maslac. Malo ohladiti i preliti po kremi. Ohladiti na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)