FOTOGALERIJA: Proglašeni najčitatelji Gradske knjižnice Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Gradska knjižnica Požega održala je u petak 16. po redu dodjelu nagrada svojim najvjernijim čitateljima. Pred sam kraj ove, za Knjižnicu povijesne godine u kojoj je, nakon 175 godina knjižnične djelatnosti, nova Knjižnica otvorila svoja vrata korisnicima, po drugi put u istoj godini održava se ovaj tradicionalni program. Nakon što je 19. ožujka održana dodjela nagrada Najčitateljima privremene Knjižnice čime je zatvoreno poglavlje rada knjižnice u privremenom prostoru, danas su nagrađeni najistaknutiji korisnici u prvom poglavlju najnovije povijesti požeškog središta kulture, od trenutka otvorenja nove Knjižnice. Nagrade su dodijeljene u 12 kategorija, a nagrađeno je ukupno 26 korisnika.

Najčitatelji Odjela književnosti u 2021. godini su Tomislav Stasny i Jasna Čmelar. Najčitatelji Dječjeg odjela su Leina Filotaš, Šimun Šostar, Alana Baričević, Roko Brekalo i Leona Matković, Najčitatelji Znanstvenog i studijskog odjela su Julijana Lukačić, Nola Raguž, Zvonko Vujnović i Melita Novak. Najčitatelji Odjela za mlade i multimediju su Iva Kovačević, Matija Josipović, Davor Muljević i Jakov Brus Škrljac.

Najsuradnici Knjižnice su Marijana Ćorluka, Kristina Stankijević Balenović, Antonio Abramović i Vesna Matković, a Nesuradnja s drugom ustanovom ostvarena je s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Požege. Tu je i najslušatelj građe za slijepe i slabovidne Slobodan Jevtović, Najčitatelj e-knjige Franjo Crnčić, Najvjerniji korisnik Silvio Adžić, Najčitatelj iz Petrinje (grada s kojim je Knjižnica ostvarila suradnju nakon katastrofalnog potresa) Slađana Herceg Bjelac, Najobitelj Obitelj Zrinščak te Najkorisnik nove Knjižnice Branka Fržović.

Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić koji je uručio nagradu najmlađoj korisnici Leini Filotaš, a u glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Požega s kojom Knjižnica ima dugogodišnju izvrsnu suradnju.

Izvor: Grad Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *