U Laboratoriju za senzoriku Prehrambeno-tehnološkog fakulteta stručnjaci su obavljali senzorsko ocjenjivanje kvalitete piva metodom MEBAK prema kojoj se ocjenjuju sljedeći parametri: bistroća, boja, miris i okus. Komisija je kušala 52 piva koja je proizvelo 18 hrvatskih pivara, većinom malih craft pivovara. Sve to provodilo se u sklopu 2. Ocjenjivanja kvalitete hrvatskih piva. Među kandidatima, bila je i mlada Pivovara Kaptol iz Alilovaca, u vlasništvu obitelji Pavičić koja je nakon odluke stručnog žirija imala puno razloga za sreću, jer je njihovo “Kneževsko” pivo osvojilo zlatnu medalju, na čemu im ovim putem čestitamo.
Iz Pivovare Kaptol kratko su priopćili: “Na 2. ocjenjivanju kvalitete piva dobili smo zlato za naše Kneževsko pivo. U suradnji PTF-a i Veleučilišta u Karlovcu, naše pivo je oduševilo stručni žiri, a sad smo ga napokon i napunili u boce. Pivili.”