Uhićen HDZ-ov gradonačelnik Otoka! Prije nekoliko dana podnio je ostavku u saboru

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Pred zgradom obiteljske kuće bivšeg HDZ-ovog zastupnika i gradonačelnika Otoka, Josipa Šarića, jutros, odmah iza sedam sati, pojavila su se policijska vozila. “Uhićenje Šarića je u tijeku”, potvrdio nam je izvor iz HDZ-a, a nešto kasnije vijest je potvrđena i na stranicama Uskoka – prenosi Telegram.

Šarićeva kuća nalazi su u središtu Otoka, odmah pored zgrade Gradske uprave. Prema iskazu jednog mještanina Otoka, pred Šarićevom kućom stoji jedan policajac, a pred zgradom su uz policijski kombi s oznakama parkirana i dva policijska automobila bez obilježja, među njima i golf sa zatamljenim staklima.

Šarić je, kao što je poznato, prošloga tjedan bez navođenja razloga podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika, što je izazvalo nagađanja da je to učinio pod pritiskom stranke s obzirom na istragu koja protiv njega traje.

Navodno podnio i ostavku na mjesto gradonačelnika

Jučer se pak proširila vijest da je Šarić podnio ostavku i na mjesto gradonačelnika. Telegramov izvor kaže kako je Šarićev sin o tome govorio u najužem krugu prijatelja. Šarić je ostavku navodno namjeravao objaviti danas.

Jučer je i Domovinski pokret Otoka i Komletinaca nagađao o Šarićevoj ostavci; uputili su pismo Gradskom vijeću i gradonačelniku Otoka tražeći objašnjenje, odnosno očitovanje zbog čega je Šarić podnio ostavku, osobito s obzirom na činjenicu da se u medijima spominjalo kako je to Šarić učinio zbog istrage koja je oko njega vodi, a tiče se trošenja proračunskog novca.

Jedan od susjeda mu je i Darko Beuk, bivši predsjednik uprave Hrvatskih šuma, koji je bio uhićen u rujnu 2010. zbog afere Fimi Media i kasnije osuđen uvjetnom kaznom.

Oglasio se Uskok: ‘Sumnja se u korupciju’

Uskok je potvrdio da su u tijeku uhićenje i provođenje hitnih dokaznih radnji koje provodi Policijska uprava Vukovarsko-srijemska.

“Uhićenje i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi Policijska uprava Vukovarsko-srijemska. Navedene radnje provode se na području Slavonije i Zagreba protiv osobe za koju se osnovano sumnja da je počinila koruptivno kazneno djelo.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, stoji u priopćenju.

Policija: ‘Provodimo kriminalističku istragu’

Kratko potom su se oglasili i iz PU vukovarsko-srijemske. “Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje na području Slavonije nad jednom osobom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv službene dužnosti.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičena osoba bit će predana pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, stoji u priopćenju.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)