Čileanska stolnotenisačica posjetila Gradski muzej Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sofia Ljubica Tepes Cancino, bivša članica čileanske stolnoteniske reprezentacije, koja je tri puta sudjelovala na ljetnim olimpijskim igrama, u Barceloni 1992., u Atlanti 1996. i Sydneyju 2000. godine posjetila je sa svojom obitelj, majkom Mariom Cristinom Cancino Ortiz, ocem Vjekoslavom Tepesom Papicom i kćerkom Amarom Yanez Tepes, a u pratnji svojih rođaka kod kojih su u posjeti, bratića Viktora i Vladimira Tepeša, u petak, 20. rujna, Gradski muzej Požega. Ne čude nas Sofijini veliki sportski uspjesi, ipak ona ima hrvatskih korijena, naime Sofijin otac Vjekoslav rođen je u Hrvatskoj. Moramo posebno istaknuti kako je  Sofija izrazito ponosna na svoje hrvatske krojene te je naglasila kako se nada da će opet imati priliku posjetiti našu Požegu, ali i Muzej.

Kao što svaka obitelj ima svoje priče, tako i Sofijina obitelj ima svoju. Da bi došli do Čilea i započeli novi život, obitelj Tepeš je sredinom 20. stoljeća morala proći daleki put od Hrvatske preko Njemačke i Engleske do svog sadašnjeg doma u glavnom gradu Čilea, Santiagu. Cijela je obitelj bila oduševljena prekrasnim postavom, a Sofijin je otac Vjekoslav zanijemio od lavine emocija koje je proživio obilazeći Muzej i upoznavajući se sa svojom prošlošću. 

Velika nam je čast što je Sofija zajedno sa svojom obitelji odlučila posjetiti Muzej te se nadamo da ćemo se uskoro opet susresti. Zahvaljujemo im se na posjetu i na prekrasnim komentarima. 

Tekst i foto: Gradski muzej Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)