Vlč. Krunoslav Siroglavić u nedjelju postaje novi župnik Župe sv. Augustina Biskupa u Velikoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nakon iznenadne smrti voljenog župnika Župe sv. Augustina Biskupa u Velikoj Dražena Akmačića, sredinom srpnja ove godine, župa u Velikoj ove će nedjelje dobiti novog župnika i to vlč. Krunoslava Siroglavića. U službu će biti uveden u nedjelju na svetoj misi u 11 sati, na dan sv. Mihaela.

Potječe iz velike obitelji s osmero djece, a rodom je iz Lovčića (1990.), iz župe Bučje kod Pleternice. Obitelj mu od 2001. živi u Oriovcu, blizu Slavonskog Broda, a svećenik je već devetu godinu. Dosad je bavljao službu župnika u Špišić Bukovici te je duhovnik u Katoličkoj osnovnoj školi i Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici. Dekanatski je koordinator za pastoral mladih, a prije dolaska u Špišić Bukovicu, služio je kao župni vikar u požeškoj katedrali i studirao na diplomskom i poslijediplomskom studiju u Rimu.

Vlč. Krunoslav Siroglavić:

“Isus je naš najbolji prijatelj, On je ključ za sretan i ispunjen život

Najveći prijatelj svakoga čovjeka je Isus. Kada se nađeš u teškoćama i udaljen si od Crkve, Isus je taj koji je uvijek tu za tebe. Crkvu nisu utemeljili ljudi i ona ne pripada ljudima. Isus je njezino srce. Nisam još upoznao nekoga tko me toliko uvjerio kao Isus. Uvijek kažem ljudima da mu daju šansu. Držati se Isusa nije staromodno ili zatvoreno, već je to put u pravi život koji obogaćuje obitelji, veze, mlade, stare, bolesnike i novorođenčad. Otvoriti se Isusu i računati na Njega ključ je za sretan život, iako ne nužno lak, ali svakako ispunjen. Ne treba se bojati Isusa ili starih stereotipa o Bogu i Crkvi; treba samo pokucati na Njegova vrata. Crkva i Bog ne oduzimaju ništa, samo grijehe, ali otvaraju prostor za predivan život kojeg se nikada ne bih odrekao … “

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)