Gostovanje Folklornog ansambla Požega u Kreševu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Folklorni ansambl Požega proteklog je vikenda prisustvovao smotri folklora pod nazivom „Igrom da te upoznam“ u Općini Kreševo. Više od deset godina Grad Požegu i Općinu Kreševo veže prijateljstvo koje je rezultiralo još jednom plodonosnom suradnjom. Smotra je realizirana uz podršku predsjednice Federacije BiH Lidije Bradar koja se zahvalila svim folklorašima što čuvaju tradiciju i identitet svoga naroda – prenosi Grada Požega.

U organizaciji HKD „Napredak“ i Općine Kreševo na smotri je sudjelovalo osam folklornih društava, a kao predstavnici Požege – grada prijatelja i Republike Hrvatske, naš gradski Folklorni ansambl Požega. Fapovci su imali prilike upoznati prekrasno Kreševo, posjetiti novootvoreni Franjevački muzej i Franjevački samostan koji je već stoljećima matica za sve Hrvate Kreševa i Srednje Bosne. Članovi Folklornog ansambla Požega posjetili su i zapalili lampion na grobu znamenitog Požežanina Dragutina Lermana koji je za svoje posljednje počivalište izabrao upravo Kreševo. Sutradan su sudjelovali na svetoj misi nakon koje su predstavili Požegu i Slavoniju onako kako najbolje znaju- pjesmom i plesom.

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak izjavio je kako je ovo gostovanje samo nastavak uspješne suradnje koja traje već godinama te da im je posebna čast ugostiti Požežanke i Požežane koji su prezentirali bogatu tradiciju Požeškog kraja.

Predsjednica HKD „Napredak“ Kreševo, Marija Pervan naglasila je važnost kulturne i tradicijske suradnje između Požege i Kreševa te najavila uzvratni posjet predstavnika Općine i HKD „Napredak“ Kreševo gradu Požegi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)