Interventna jedinica policije od sljedeće godine smještena u Požegi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: Mateo Pejaković

Foto: Mateo Pejaković


Interventna jedinica policije PU požeško-slavonske, sljedeće godine 2025. iz grada Kutjeva seli u grad Požegu te ću ubuduće u sjedištu Požeško-slavonske županije, u gradu Požegi biti smještena najelitnija postrojba unutar naše Policijske uprave.
Neslužbeni razlog selidbe je taj da je najam u dotrajalom prostoru u Kutjevu previsok, vlasnik objekta nema namjeru isti uređivati, a drugi adekvatan prostor za potrebe interventne jedinice se nije uspio pronaći.
Prema nekim informacija, bilo je pokušaja lobiranja da interventna jedinica policije preseli u grad Pleternicu, međutim očito su slabe veze lokalnih moćnika Požeško-slavonske u Ministarstvu unutarnjih poslova.
Interventna će biti smještena na prostoru vojnog vježbališta “Glavica”, točnije na “barutanama”.

Na naš upit iz PU požeško-slavonske dobili smo potvrdan odgovor:

“Poštovani,
vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da je potpisan sporazum između MORH-a i MUP-a o dodjeli na trajno korištenje tri objekta s pripadajućim zemljištem na prostoru vojnog vježbališta „Glavica“ za potrebe djelatnika Interventne jedinice policije.

Pokrenute su aktivnosti za uređenje i adaptaciju objekata i pripadajućeg zemljišta radi stavljanja objekata u funkciju, nakon čega će biti moguće preseljenje koje se planira tijekom 2025. godine.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)