Otvoren je Dječji tjedan u Požegi 2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ovogodišnji „Dječji tjedan“ s tematikom životno-praktične i tradicionalne vještine, otvoren je prigodnom svečanošću na prostoru ispred zgrade suda.  Ines Matković, dječja gradonačelnica, Patrik Zima, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća i  Natan Ešegović, vijećnik DGV-a pozvali su djecu na sudjelovanje u bogatom programu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna. Kao i svih proteklih godina u prvom tjednu listopada, program je otvoren pod motom  „Ljubav djeci prije svega“, a u svim događanjima ističe  se poruka koja izražava glas djece  – „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!” – prenosi Grad Požega.

Tjedan je svečano započeo nastupima djece u šetališnom centru grada. Nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića svetog Leopolda Mandića, starija vrtićka skupina Loptice iz Dječjeg vrtića Požega i Dječji vrtić Radost. Nakon njih je slijedio je recital pjesme „Dijete“ učenika OŠ „Dobriša Cesarić“, a poziv na ples na njemačkom jeziku uputili su i na njemačkom – „Liebe Schwester, Tanz mit mir!“. Nastupila su i djeca Katoličke osnovne škole, Osnovne škole Julija Kempfa i Kanižlićeve škole. Obrtnička škola pripremila je posebnu ponudu kolača i napitaka po nazivom Gric, gric – guc, guc.

Otvorenju je u ime Grada Požege prisustvovala Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Aktivnostima tijekom Dječjeg tjedna obraća se pažnja na važnost promicanja prava djece koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta i podsjeća na zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)