Večeras je u Centru za posjetitelje “Požeška kuća” održan Obrtnički forum – „Povezivanje zelene i plave Hrvatske – mogućnosti i izazovi“.
Program je vodila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, a na forumu su sudjelovali i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, zamjenik Županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel, direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Požege Željko Pojer, osnivač i vlasnik tvrtke Color Emajl Goran Šutalo te brojni predstavnici obrtničkih komora iz cijele Hrvatske.

Pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel, u ime gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Željka Glavića zahvalila se svima na dolasku na jedan ovakav događaj. “Nadamo se da će događaj proći uspješno i da ćemo razmijeniti što više iskustava koja će pomoći u daljnjem poslovanju. Grad Požega svake godine provodi programe kroz koje potiče i zapošljavanje i otvaranje novih obrta i otvaranje novih radnih mjesta jer znamo da nam svako novo radno mjesto jako puno znači, s toga pozdravljamo sve ovo što radite. Nadamo se da se do godine vidimo u što većem broju i uživajte danas i sutra i svo vrijeme koje provedete u našoj Požegi” – rekla je pročelnica Menđel.

U ime županice Antonije Jozić, zamjenik Ferdinand Troha je prvo svim prisutnim gostima iz cijele Hrvatske poželio dobrodošlicu.
“Grgurevo je i Požega diše svečano, dobrim dijelom i zbog vas i na tome vam hvala. U našoj županiji, u administrativnom središtu u Gradu Požegi obrtnici i gospodarstvenici su prisutni od davnina. Jasno da imamo i tradiciju u obrtništvu i isto tako smo spremni poslušati i prihvatiti sve ono što nam donosite i vjerujemo da ćemo sutra uživati u bogatstvu u onome što Hrvatsku spaja, a to su njezine različitosti. Vama koji godinama dolazite u Požegu hvala, vjerujem da ste upoznati s našim gradom i našom županijom, ali isto tako se uvijek nešto novo može vidjeti i naučiti. Svima vam želim da trenutke u našoj županiji i našem gradu provedete lijepo. Želim da ovo vaše i naše druženje protekne u sreći i zadovoljstvu” – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Nakon uvodnih pozdrava, direktorica marketinga tvrtke Vinota d.o.o. Tihana Šutalo i voditelj poslovanja tvrtke Zlatni Lug d.o.o. Leo Pandžić održali su kraće prezentacije i predstavili svoje tvrtke te poslovne planove i projekte na kojima se aktivno radi i koji će, nadamo se u bližoj budućnosti biti jedni od ponosa naše županije.

Na kraju je bila točka razno gdje su svi prisutni mogli iznijeti svoja mišljenja i razmišljanja.
Voditeljica foruma, pročelnica Petrović, zahvalila je i voditelju Centra za posjetitelje Požeška kuća, Mateju Pehardi na lijepom gostoprimstvu.