Tekija d.o.o. – Vodovod Požega, tvrtka je u većinskom vlasništvu Grada Požege, na čijem je čelu od 2019. godine Anto Bekić, koji je zamijenio prvog direktora tvrtke Tekija d.o.o. Antu Kolića koji je na čelu tvrtke bio od 1998. godine do umirovljenja.
Aktualnog direktora Bekića imenovao je s mjesta direktora Komunalca Požega d.o.o. na mjesto direktora Tekije d.o.o. bivši Požeški gradonačelnik Darko Puljašić poznat po brojnim aferama.

Umirovljeni bivši direktor tvrtke Tekija d.o.o. Ante Kolić nije dugo uživao u mirovini, pobjedom na lokalnim izborima u svibnju prošle godine i dolaskom na vlast gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića (HDZ) postaje Gradski vijećnik Grada Požege i predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Tekija d.o.o. kojoj je na čelu bio više od 20 godina.

O tvrtki Tekija d.o.o. i “sposobnosti” čelnog čovjeka Bekića, nedavno se oglasila i Državna revizija.
Državna revizija otkrila je enormnu količinu vode koja iscuri u vodoopskrbnom sustavu.
Uz to, revizori su uočili i obilno istjecanje novca prema članovima Nadzornog odbora, koji naknade dobivaju čak i kad se sjednice ne održe.

Tako predsjednik Nadzornog odbora Ante Kolić dobiva 2000 kuna neto na mjesečnoj bazi, bila sjednica održana ili ne, dok zamjenik predsjednika i članovi dobivaju mjesečno po 1500 kuna neto.

Ova tvrtka poznata je i po tome što je prije nekoliko godina otkriveno da upravna zgrada ove tvrtke koja opskrbljuje svoje građane vodom i koja drži monopol u vodoprivredi Požeško-slavonske županije, nije imala instaliran vlastiti vodomjer.
Također, tvrtka je sklona svojim korisnicima poslati račune za iznos od jedne (1) lipe, a ne tako davno, izbio je skandal i zbog toga što su jednom svom korisniku ugradili vodomjer star čak 57 godina!

Ovaj put stvar je još gora.
Ekskluzivno donosimo fotografije na kojima se jasno vidi da djelatnici tvrtke Tekija d.o.o. uz državnu cestu na Novom Štitnjaku (udaljenom svega nekoliko kilometara od Požege) ispuštaju fekalije i iz septičke jame.

Direktora Bekića smo upitali za mišljenje, ali odgovor naravno nismo dobili.
Hoće li gradonačelnik Glavić ovo ignorirati ili će nešto poduzeti, ostaje za vidjeti, no prema dosadašnjoj praksi u Požegi, dotični direktor bi prije mogao biti pohvaljen nego li smijenjen.

Kako neslužbeno doznajemo, direktor Bekić u slobodno vrijeme u alkoholiziranom stanju “boksa” po općinama u Požeško-slavonskoj županiji, no o tome drugom prilikom.

Slučaj smo prijavili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike te Državnom inspektoratu.

Fotografije uništavanja prirode i ispuštanja fekalija na mjesto na koje nije propisano, donosimo u nastavku: