Učenici i učenice OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica najbolji na županijskom prvenstvu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas je odigrana završnica županijskog natjecanja u futsalu za učenike i učenice 5. i 6. razreda osnovnih škola u organizaciji Školskog sportskog saveza Požeško – slavonske županije. 

Kod dječaka su u finalu igrale ekipe Katoličke osnovne škole Požega (ŠSD Emanuel) i OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica (ŠSD Slavonac). Ove dvije ekipe su bile prve na kvalifikacijskim turnirima koji su održani proteklog tjedna u Požegi i Pleternici, a gdje ja na oba turnira nastupilo po 5 ekipa. 

U današnjem finalu rezultat je bio 4:4 (2:3), a nakon izvođenja penala prvo mjesto su na kraju ukupnim rezultatom 6:7 osvojili Pleterničani. Sokol je poveo u 2. minuti pogotkom Ivana Bošnjaka, a na 1:1 izjednačio je Ivano Gugić u 5. minuti. Vodstvo Slavoncu donio je Niko Babić u 13. minuti, a isti igrač zabio je i za 1:3 već minutu poslije. U istoj 14. minuti Gabriel Hrmić je iz kaznenog udarca s 10 metara postigao pogodak za 2:3, a s tim rezultatom je završilo prvo poluvrijeme. 

U nastavku susreta Gabriel Hrmić je u 18. minutu zabio za 3:3, a vodstvo Sokolu je donio Leon Barišić pogotkom za 4:3 u 24. minuti. U posljednjim trenucima finala, u 30. minuti Niko Buturac je pogodio za 4:4 i donio penale svojim suigračima iz Slavonca koji su na kraju boljim izvođenjem penala došli i do prvog mjesta. 

Za ŠSD Slavonac igrali su Leon Novak, Filip Jugović, David Jozić, Ivano Gugić, Niko Babić, David Alaber, Niko Buturac, Petar Aračić, Mihael Brkić i Tomislav Dovodja,  a vodio ih je profesor Željko Bunčić. 

Kod djevojčica su bile prijavljene samo dvije ekipe, a OŠ Fra Kaje Adžića (ŠSD Slavonac) je rezultatom 3:2 bila bolja OŠ Dobriše Cesarića (ŠSD Sokol). Ekipa Sokola povela je autogolom igračice Slavonca već u 1. minuti, a na 1:1 izjednačila je Petra Pilaš u 8. minuti. Vodstvo Slavoncu donijela je Nicol Alavanić pogotkom za 2:1 u 24. minuti, a na 3:1 povisila je minutu poslije Petra Pilaš svojim drugim pogotkom. Dvije minute prije kraja Marina Štimac postigla je pogodak za konačnih 3:2. 

Za ŠSD Slavonac igrale su Ana Nicol Ferić, Anđelina Jozić, Petra Pilaš, Nicol Alavanić, Iva Đukić, Ana Kresovljak i Monika Šarić, a vodio ih je profesor Željko Bunčić. 

Pehar za prvo mjesto uručio im je glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović koji predsjedniku Školskog športskog saveza Požeško – slavonske županije Albinku Bagariću pomaže u organizaciji školskih natjecanja. 

Tako će dvije ekipe ŠSD Slavonac predstavljati Požeško – slavonsku županiju na daljnjoj završnici Hrvatskog školskog sportskog saveza. 

Izvor: Požeški športski savez

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *