11. humanitarni sajam Marijini obroci u OŠ Antuna Kanižlića

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U dvorištu OŠ Antuna Kanižlića danas je održan 11. humanitarni prodajni sajam u sklopu projekta „Gladnoj djeci za školski obrok” koji ova škola ostvaruje uz pomoć nastavnika, učenika i građana, te u suradnji s međunarodnim projektom Marijini obroci Hrvatska. Otvorenim ga je proglasio zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.

– Posebno mi je drago vidjeti ovoliki broj učenika i učitelja koji su usadili empatiju za pomaganje potrebitima, to je jako bitno. Čestitam na svemu onome što činite da toj djeci pomognete, a ovaj sajam mi je osobito drag, to je jedina takva priredba u kojoj se jednostavno daruje ljubav. Sredstva prikupljena danas idu na dobru adresu, a ljubav je ta koja spaja sve nas – rekao je zamjenik Troha.

Građani, učitelji i djeca donose razne predmete, od očuvane odjeće, igračaka, kućnih potrepština do knjiga i raznih drugih stvari koje se prodaju po prigodnim cijenama u sklopu sajma.

Marijini obroci su globalni pokret koji uspostavlja projekte prehrane u nekim od najsiromašnijih zemalja svijeta u kojima glad i siromaštvo sprečavaju djecu da steknu obrazovanje. Oko 15 eura potrebno je godišnje za prehranu i školarinu jednog učenika. Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine s projektom prehrane za 200 djece u Malaviju. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko milijun djece u 12 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Južne Amerike i Kariba. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih znači da mogu ne samo preživjeti, već i učiti, napredovati i zajedno sa svojim obiteljima imati nadu u bolju budućnost – prenosi Grad Požega.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)