Izlet na Planinarsku kuću “Trišnjica” polaznika škole i članova HPD “Sokolovac” Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Nakon fotografiranja kod “Čire” autima se otišlo u Veliku, automobile se ostavljaju na kraju asfalta uz potok Dubočanku.
Lagano do starog napuštenog kamenoloma Tisica ekipa se uspinjala putem uz desnu stranu potoka Radiša, poznatiji kao put za Češljakovački vis.
Vjetar je bio jak te su bile potrebne kape i rukavice.
Uz put je i spomen tabla na planinara Marijana Tomljanovića-Tome koji je umro na tom mjestu. Na vrhu grebena se izašlo na put koji vodi od Kaniške glave prema Češljakovačkom visu te ga se sljedilo do Lipove glave gdje se izašlo na široki šumski put za planinarsku kuću i otvoreno sklonište Trišnjica.

U optjecaju su kao i svaki puta bila razne delicije iz ranaca koje su se konzumirale uz laganu vatricu u planinarskom skloništu. Požeški planinari su se podružili uz čašicu razgovora s kolegama iz Osijeka. Nakon okrijepe i odmora krenulo se nazad ali preko vidikovca Tisovac i “Čokinim” putem. Ekipa se spustila do početka uspona kod kamenoloma Tisica i lagano cestom do automobila uz potok Dubočanku koja je za ovo doba godine izuzetno plitka s malo vode.
Nakon ugodnog planinarenja društvo je krenulo kućama zadovoljni jer nije bilo kiše i lošeg vremena kao što su prognozirali.
Vodič izleta je bio Branimir Bartolović.
Idućeg vikenda Društvo neće organizirati službene izlete zbog nadolazećeg blagdana. Ovom prilikom svim planinarima te žiteljima Požeško-slavonske županije želimo sretan i blagoslovljen Uskrs te neka ga provedu u krugu svojih obitelji.
Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.
HPD Sokolovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika