12. sezona projekta Aktivna Hrvatska

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Projekt Aktivna Hrvatska, u kojem su aktivirane sve generacije, održan je u Požegi na Trgu Svete Terezije.

Izrazito neaktivan životni stil Hrvata odgovoran je za veliki porast pretilosti osobito kod djece i mladih, ali i kroničnih bolesti koje naš životni vijek čine nekvalitetnim i kraćim. Vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska u svojoj 12. sezoni edukacijama i zajedničkim treninzima s građanima diljem Hrvatske nastoji smanjiti porazne statistike. Kroz projekt Aktivna Hrvatska u proteklih 12 godina aktivirano je više od 55 tisuća građana – prenosi Grad Požega.

Uvodni govor i pozdrav održao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, glavni tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović te stručni suradnik Požeškog sportskog saveza mag.cin. Ivan Antunović.

U svom je uvodnom govoru gradonačelnik Glavić pohvalio mlade generacije na njihovoj inicijativi i ambiciji za projekt Aktivne Hrvatske. Zahvalio se na osvještavanju koje taj projekt provodi među mladima i srdačno pozdravio okupljene. Apelirao je i na važnost i potrebu vježbanja kako bi očuvali vlastito zdravlje.

Uz trening na otvorenom, predstavljeni su brojni lokalni sportski klubovi te se moglo spontano upoznati sa sportskim aktivnostima koje nude. Treninzi su osmišljeni tako da se aktivira cijelo tijelo i pokaže na koji način vježbati tijekom cijele godine što je od iznimne važnosti za organizam i imunitet. Treninge su vodili kineziolozi; trener Patrik Kramarić te treneri Antonio Korajac, Filip Beljan i Ivan Fundir.

Uz sam trening, sudionici su mogli i provjeriti svoje zdravlje kroz preventivni pregled od strane liječnika iz projekta Pokaži srce.

Za kraj organiziran je zajednički ples u znak podrške hrvatskom finalistu Eurosonga Baby Lasagni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)