Čoko orehnjača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Čoko – orehnjača. Ako ne možete zamisliti blagdan bez tradicionalne orehnjače, oduševiti ćete se s ovom verzijom sočne i bogate orehnjače s čokoladom.
Tijesto: ½ kg brašna (pola glatkog, pola oštrog), 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, 1 šalica šećera, 2 jaja, ½ šalice grožđica, 1 žlica ulja, 1 kvasac, oko 2 dl mlijeka

Nadjev: 30 dag mljevenih oraha, 30 dag šećera, 2 dcl mlijeka, 4 žlice kakaa, 15 dag čokolade za kuhanje, ¼ kocke maslaca (6,3 dag)

Priprema tijesta:

Napraviti kvas od kvasca, toplog mlijeka i žlice odvojenog šećera. Pomiješati sve suhe sastojke, pa dodati ulje, kvas, umućena jaja, grožđice i umijesiti tijesto. Ostaviti da odstoji preko noći pokriveno na toplome mjestu.

Priprema nadjeva:

Na laganoj vatri kuhati mlijeko s mljevenim orasima i šećerom. Po potrebi dodavati mlijeko da smjesa bude gusta, ali maziva. Maknuti s vatre i dodati kakao, sjeckanu čokoladu i maslac. Miješati dok se ne zgusne. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini i premazati nadjevom. Saviti u roladu i staviti u lim obložen papirom za pečenje. Premazati rastopljenim maslacem i peći na 180 °C oko 30 minuta. Ohlađeno posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *