KBK Borac Požega se s 9. međunarodnog kickboxing kupa vratio s dvije bronce!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dana 21.5. natjecatelji kickboxing kluba Borac Požega nastupili su na otvorenom kickboxing kupu u Zaboku, Zabok Open 2022.
Riječ je o respektabilnom turniru, na kojem je ovoga puta bilo 330 prijava iz 31 kluba. Boje našeg grada branilo je troje natjecatelja, Luka Barić (-74 kg), Mihael Martinaš (-84 kg) i Vjeko Sesar (-94 kg) u disciplini kick light u pratnji trenera Mateja Babića i Josipa Jurića.
Prvi je nastupio Luka Barić, koji je u prvoj borbi potpuno izdominirao protivnika, vrhunskim i pravodobnim performansom izborio je pobjedu nepodijeljenom odlukom sudaca (3:0). Nakon toga je uslijedila polufinalna borba gdje se naš borac našao sa iskusnijim suparnikom. Bez obzira na to, Luka je pružao žestok otpor i išao u korak s bodovima, no krajem druge runde je nažalost ostao bez snage i potom izgubio, čime je osigurao 3. mjesto.

Drugi je nastupio Mihael Martinaš, koji je u prvom kolu dobio izravan prolaz, dok u drugom kolu nailazi na vrlo iskusnog borca i viceprvaka Hrvatske.
Unatoč hrabroj i iscrpljujućoj borbi, Mihael se ovaj put morao zadovoljiti brončanom medaljom. Trećem borcu, K-1 viceprvaku Hrvatske Vjeki Sesaru protivnik se nažalost nije pojavio te je tako ostao bez borbe.
Ovaj turnir je bio pripremni za nadolazeće prvenstvo Hrvatske u disciplinama low kick i light contact u Lovreću početkom 6. mjeseca. Ubacili smo u 5. brzinu i čeka nas još puno sparinga do spomenutog prvenstva kojim zaključujemo natjecateljsku sezonu 21/22. Nakon toga slijedi formiranje tima za sljedeću sezonu 22/23, u kojoj tek očekujemo ostvarenje punog potencijala naših boraca.
Pozivamo ovim putem sve zainteresirane sugrađane da se pridruže ovoj priči koja tek počinje, i uključe sebe i svoju djecu u jedan od najtrofejnijih sportova u Hrvata, ali i vrlo korisna vještina za samoobranu i cjelokupni fitness.
Treninzi se održavaju u SD Tomislav Pirc, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 21:00h.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *