U galeriji „Ciraki“ otvorena izložba Udruge „Matko Peić“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“, u suradnji s Gradskim kazalištem Požega, organizirala je izložbu slika pod nazivom „Zavičajem mojim paletom boja“, na kojoj su izloženi likovni radovi nastali na likovnim kolonijama organiziranim od strane Udruge “Matko Peić”.

Izložbu je otvorila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, a ovom prigodom, ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović istaknula je zadovoljstvo što „Galerija Ciraki“, nazvana po prvom požeškom gradonačelniku Franji Cirakiju, redovito ugošćuje razne izložbe.

„Posljednjeg mjeseca u ovoj kazališnoj sezoni čast je pripala Udruzi „Matko Peić” zbog čega smo izuzetno sretni. Svi posjetitelji koji tijekom ovoga mjeseca dođu u kazalište imat će priliku uživati u ovoj prekrasnoj izložbi.“ – rekla je ravnateljica Neferović.

U ime Požeško-slavonske županije prisutnima se obratio zamjenik županice Ferdinand Troha istaknuvši značaj izložbe, ali i Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić”.

„Izložba je ovo koja se nalazi u krasnom izložbenom prostoru našeg kazališta te vjerujem kako će privući interes građanstva kao i šire javnosti. Drago mi je da je likovna kolonija iznjedrila ovakav postav koji je zasigurno sadržajan te se ovim putem želim zahvaliti Udruzi na radu i na svemu onome što čine kako bi našom sredinom vladao kulturni i društveni život.“ – rekao je Troha.

Sve prisutne pozdravila je i Rajka Radoš, predsjednica Udruge „Matko Peić“ te gostima poželjela uživanje u slikama i druženju sa članovima Udruge koji su svojim dolaskom kao i radovima popunili izložbeni prostor.

Izvor fotografija: Udruga “Matko Peić”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *