Ovo je prvih 50 od 522 Škode Octavije za policiju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


VOZNI park hrvatske policije dobio je prve primjerke nove Škode Octavije.
U pitanju je prvih 50 primjeraka iz kontingenta od 522 Škode Octavije koje su isporučene danas Policijskoj akademiji. Primopredaji su prisustvovali brojni visoki uzvanici, uključujući i ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića.

Ministarstvo unutarnjih poslova već dulji niz godina kontinuirano obnavlja vozni park novim vozilima koja se nabavljaju operativnim leasingom s ostatkom vrijednosti, što je optimalan način financiranja novih vozila koja su u svakodnevnom radu izrazito eksploatacijski opterećena prilikom postupanja policijskih službenika.

Nova vozila zamijenit će vozila iz 2017. godine, čime Ministarstvo unutarnjih poslova obnavlja osobna policijska vozila i smanjuje prosječnu starost tog dijela voznog parka na 3.3 godine, objašnjavaju iz MUP-a. Inače, u pitanju su Octavije pogonjene 2.0 TDI dizelskim motorima sa 150 KS, a imaju I DSG mjenjač. U standardnoj opremi imaju potpunu sigurnosnu opremu, uključujući sustave držanja vozne trake, ali i luksuzne dodatke poput grijanih sjedala.
Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović istaknuo je kako će sveukupno 522 vozila za potrebe hrvatske policije biti isporučena do kraja srpnja.

“Itekako smo zadovoljni jer smo u procesu zanavljanja voznog parka. Prije dva tjedna raspisali smo natječaj za nova 492 vozila – osobna, kombi vozila i vozila za potrebe civilne zaštite. Naša, ne samo namjera, već i prepoznatljiva politika jest da se hrvatska policija u svim segmentima svoga rada opremi najsuvremenijim sredstvima, koja su primjerena onome što vremena, ali i struka zahtijevaju, odnosno da se udovoljava svim kriterijima koji se postavljaju pred policiju, koja nesmetano radi 24 sata dnevno. Najveći dio tog posla se obavlja upravo na prometnicama, ne samo na autocesti, na državnim i lokalnim cestama već i na cestama uz granicu. Tako da smo na ovom istom mjestu ove zime predstavili posebna vozila za teško prohodne terene. Kao što se sve nabave u Ministarstvu unutarnjih poslova odvijaju nekim kontinuitetom, sveobuhvatno i permanentno, tako ćemo nastaviti i ubuduće”, zaključio je ministar Božinović.

Ukupan iznos usluge operativnog leasinga za četiri godine iznosi 64.239,575,04 kuna bez PDV-a i s uključenim PPMV-om (posebni porez na motorna vozila), odnosno 80.069,590,00 kuna s PDV-om i PPMV-om.
Vozila će biti raspodijeljena po svim policijskim upravama kako bi se osigurala operativnost i sigurnost policijskih službenika.
Recimo i kako prema aktualnom cjeniku ovako motorizirana Škoda Octavia Combi u civilnoj izvedbi kreće s cijenom od 234.595 kn za razinu Style – prenosi INDEX.hr.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *