30. godišnjica smrti: Prvi dopredsjednici HDZ-a Pavelić i Polić odali počast prvom predsjedniku Božiću

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

“Ako me više ne bude, znajte da sam vas sve volio, ali sam Hrvatsku volio više” – ovo su stihovi kojima se obilježava tužna 30. godišnjica smrti prvog predsjednika HDZ-a Općine Požega, umirovljenog brigadira Hrvatske vojske Antuna Božića.

Antun Božić bio je hrvatski dragovoljac Domovinskog rata sa činom brigadira, a preminuo je 11. lipnja 1992. godine. Prvi je predsjednik tada jedinstvenog HDZ-a za općinu Požega, kasnije preimenovanog u Županijski odbor HDZ-a, a gradovi i općine dobili su svoje organizacije HDZ-a. 
Prvi dopredsjednici pokojnom Antunu Božiću i utemeljitelji HDZ-a bili su umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Krešimir Pavelić iz Požege i Branko Polić iz Pleternice.
Njih dvojica su jutros položili vijenac i zapalili svijeće kako bi se prisjetili i odali počast svom prijatelju, suborcu ali i prvom predsjedniku stranke.
Lijepo je vidjeti da pojedincima uspomene ne blijede i da i 30 godina kasnije znaju tko im je bio prijatelj i s posebnim pijetetom ga se sjećaju i s vremena na vrijeme posjećuju na njegovom posljednjem počivalištu.
Ne znamo je li ovo Hrvatska kakvu je htio Antun Božić, ali smo sigurni da će njegova dobrota, hrabrost i učinjena djela ostati utkana zauvijek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *