18-godišnjak krenuo pretjecati, pa završio na krovu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U četvrtak 22. lipnja 2023. oko 12.20 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom započeo je radnju pretjecanja suprotno postavljenom prometnom znaku, dok je u tom trenutku 42-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom skretao ulijevo. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela vozila kojim je upravljao 18-godišnjak u prednji lijevi bočni dio vozila kojim je upravljao 42-godišnjak.

Navedenom 18-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 13.50 sati između mjesta Mijači i Glavica, 26-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom uslijed neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja udesno izgubio je nadzor nad vozilom i sletio na putnu bankinu. Nakon toga došlo je do zanošenja vozila i udara u drvo. Također je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 21-godišnji putnik iz vozila dok je vozač lakše ozlijeđen, a protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *