18 policijskih uprava u RH bira novog načelnika, ali ne i požeško-slavonska. Zašto?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Prije nešto više od dva tjedna, na novi mandat potvrđen je novi, stari Glavni ravnatelj policije Nikola Milina.
Ministarstvo unutarnjih poslova je 25. kolovoza 2022. godine raspisalo interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova na radno mjesto načelnik/ca policijske uprave. Natječaj je raspisan za 18 policijskih uprava i to redom: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, brodsko-posavska, dubrovačko-neretvanska, istarska, krapinsko-zagorska, međimurska, osječko-baranjska, primorsko-goranska, sisačko-moslavačka, šibensko-kninska, varaždinska, virovitičko-podravska, vukovarsko-srijemska, zadarska i zagrebačka.
Među nabrojanim ne nalazi se i naša, PU požeško-slavonska.

Mandat aktualnom načelniku PU Požeško-slavonske Željku Grgiću traje do 3. studenog 2022. godine. Kako je prilikom njegovog izbora za načelnika 2017. godine bilo žalbi na odluku, moralo se provjeriti žalbe i nakon što su iste bile neutemeljene, potvrđen je za novog načelnika PU požeško-slavonske.
Iz MUP-a su nam potvrdili da mandat aktualnom načelniku Grgiću istječe 3. studenog 2022. godine i da će interni oglas biti objavljen pravovremeno.
Glavni ravnatelj MUP-a nakon odrađenih testiranja i sastavljenih rang listi predložiti kandidata za novog načelnika a Ministar imenovati najboljeg kandidata.
Isto tako smo iz MUP-a doznali da aktualni načelnik Policijske uprave požeško-slavonske prethodne dvije godine nije ocijenjen ocjenama „zadovoljava“ niti je do sada disciplinski kažnjavan bez obzira na brojne natpise koje su objavljivali nacionalni portali.

Doznajemo da kandidata za utrku na mjesto novog načelnika ne nedostaje. Neslužbeno doznajemo da je načelnik Grgić već dugo u “akciji lobiranja” i “borbi” za novi mandat na čelnoj poziciji.
Za sada se spominje čak troje kandidata s uvjetima i jedna kandidatkinja.
Bio je još jedan kandidat s uvjetima, ali je “slučajno” disciplinski kažnjen te ispada iz utrke za čelnu poziciju.

Raspitali smo se u PU požeško-slavonskoj i dobili smo informacije da su nekolicina kvalitetnih i iskusnih policijskih službenika tražili premještaje u druge Policijske uprave, Carinsku upravu te Pravosudnu policiju što ne ide pretjerao u prilog aktualnom vodstvu koji god razlozi bili u pitanju. Kvalitetne kadrove se treba zadržati, ne olako puštati, no o tome nekom drugom prilikom. Svakako ćemo pratiti tijek događanja i pravovremeno vas izvještavati.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *