19-godišnjaku s 1,50 promila kazna od 790 eura i zabrana upravljanja vozilima B kategorije dva mjeseca

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 161 prekršaj, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 128 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna od 790,00 eura predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 4. lipnja 2023. oko 5.20 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,50 promila upravljao 19-godišnjak. Također je utvrđeno da je prilikom kretanja iz mjesta naglo povećavao brzinu postižući pri tome gornju granicu dopuštenog broja okretaja uslijed čega je došlo do proklizavanja kotača.

Protiv vozača slijedi prekršajni nalog i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)