19-godišnjoj vozačici kazna od 1800 eura i zabrana upravljanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 92 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 33 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 14. siječnja 2023. oko 15.20 sati u mjestu Bektež gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil kojim je upravljala 19-godišnjakinja. Također je utvrđeno da je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, nije koristila sigurnosni pojas te da kod sebe nije imala prometnu dozvolu, a u vozilo je prevozila više osoba nego što ima upisano u prometnoj dozvoli, odnosno više nego ima sjedala u vozilu.

Nadalje, upravljala je vozilom na kojemu nisu uključena kratka ili dnevna svjetla za vrijeme zimskog računanja vremena, dok je vozilu isteklo i važenje prometne dozvole za više od 15 dana.

Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1800,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *