27-godišnji Matija Crnković iz Zagrađa, jedan od najboljih trkača u Hrvatskoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Da je Požeško-slavonska županija zaista bogata, a naročito talentima, govori i primjer 27-godišnjeg Matije Crnkovića iz Zagrađa, nedaleko od Pleternice.
Nekadašnji igrač Nogometnog kluba Graničar iz Zagrađa, odlaskom na fakultet u Osijek, nastavio je trenirati nogomet, sve dok ga nije primijetio Damir Černić, koji je nakon nekog vremena Matiju pitao želi li se okušati u atletici, gdje je i danas, a rezultati ne nedostaju.

Ljubav prema Atletici započela je 2016. godine, a discipline koje trči su srednje i duge pruge (5km pa sve do maratona). Neki od najbolji rezultata do sada, po disciplinama su: 5km 16:15min, 10km 32:50min u Zaprešiću na prvenstvu Hrvatske, 21km 1:11:50h na utrci Ivan Starek u Zagrebu, 42km 2:53:58h na Zagrebačkom maratonu.

Matija je nedavno sudjelovao na utrci u Kapošvaru u Mađarskoj gdje je i pobjedio. Matijin najznačajniji rezultat je 2. mjesto 1. Hrvatske cestovne atletske lige i 3. mjesto ekipno u istoj ligi sa svojim klubom – Maraton klub Hrvatski sokol Osijek.

Nakon fakulteta, mladi Zagrađanin ostao je raditi i živjeti u Osijeku, a radi u tvrtci koja se bavi tehničkom zaštitom. Obavezno trenira, i to 6-7 puta tjedno, što ukupno bude 80-100km, a u fazi baze tjedno napravi i 150km.

Uz to sve, Matija je i u organizaciji Osječkog Ferivi polumaratona. U organizaciji ove velike i nadasve poznate sportske manifestacije, njegova uloga je koordinator volontera i koordinator prijavnog centra. Na navedenom polumaratonu sudjeluje preko 1500 natjecatelja. Isto tako, sudjeluje u organizaciji brdske utrke “Biser Slavonije” na Jankovcu.

Za kraj Matiji možemo poželjeti samo što više uspjeha i da ostvari svoj cilj, a to je postati državni prvak!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *