23-godišnjaku kazna 4.880,00 eura i oduzimanje vozačke na 22 mjeseca

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 74 prekršaja, od čega izdvajamo 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 17. prosinca 2023. oko 2.55 sati u Požegi u Ulici kralja Zvonimira, gdje se vozač koji je upravljao osobnim automobilom oglušio na zvučne i svjetlosne signale službenog vozila i nastavio vožnju kolnikom Primorske ulice u suprotnom smjeru nakon čega je skrenuo u Županijsku ulicu u suprotnom smjeru gdje je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika te udario prednjom lijevom stranom vozila u metalnu ogradu i betonski zid. Nadalje je utvrđeno da je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,10 promila upravljao 23-godišnjak.

Vozaču je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 4.880,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 22 mjeseca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)