23. Požeški plesokaz okupio 500 sudionika iz pet država

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Međunarodni festival plesa pod nazivom Požeški plesokaz i pod organizacijskom palicom Umjetničke organizacije „Plesna radionica Ilijane Lončar“ održava se od davne 2002. godine s ciljem promicanja plesne kulture među mladima i u manjim sredinama. Tako je i ove godine plesokaz okupio više od 500 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 44 plesne škole, studija i udruga iz Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske – prenosi Požeško-slavonska županija.

Međunarodni festival, a moglo bi se reći i praznik plesa u Požegi, održava se kroz tri tematske večeri i uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško- slavonske županije, Turističke zajednice Grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Gradsko kazalište u Požegi tako je u petak bilo ispunjeno na večeri umjetničkih plesnih škola i akademija, subotnja večer bila je posvećena suvremenom plesu i klasičnom baletu, dok se treće večeri održava večer show, jazz, hip hop, break i step plesa.

Naime, druga festivalska večer, večer suvremenog plesa i klasičnog baleta, bila je prilika i da predsjednica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, Alexandra Madsen, uruči Ilijani Lončar posebnu nagradu strukovnih udruga za izuzetan doprinos promicanju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj.

Na dobivenoj nagradi, ali i na kontinuitetu organizacije i izvrsnosti Požeškog plesokaza organizatorici i umjetničkoj voditeljici Ilijani Lončar, čestitali su Leonard Jakovina ispred Ministarstva kulture i medija, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević. Lončar je istaknula kako je nagrada posvećena svim kolegama i kolegicama koji u manjim sredinama šire i njeguju kulturu plesa.

– Uistinu sam sretna što nam je u grad došlo toliko puno plesača i kroz ova tri dana grad je uistinu živnuo. Lijepo je što Požega njeguje ples i divno je da svi zajedno poštujemo, volimo i radimo, a sve na dobrobit plesa – istaknula je Lončar na otvorenju druge večeri festivala.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *