Održan radni sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola Požeško- slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Uoči početka nove školske godine, s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Požeško-slavonska županija, održan je sastanak, a kojem su prisustvovali zamjenik županice Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport Sunčica Bajić, pročelnik Upravnog odjela za javne financije Damir Jakoubek te Saša Križanović direktor Autotrans d.d. Požega, poduzeća za prijevoz putnika i učenika osnovnih i srednjih škola.

Na početku sastanka ravnatelji su iznijeli problematiku i istaknuli pozitivne događaje u prošloj školskoj godini, nadajući se i dalje odličnoj komunikaciji i suradnji s osnivačem.

Jedna od tema sastanka bila je i problematika reda vožnje i cijene prijevoza. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport i privremena pročelnica Ureda za unutarnju reviziju Sunčica Bajić prezentirala je nalaze i preporuke unutarnje revizije najma/zakupa imovine školskih ustanova te su pojašnjeni dijelovi nove Odluke o uvjetima i načinu korištenja imovine koja je u pripremi te će biti donesena u narednom razdoblju.

Najavljena je i izmjena Odluke o financiranju natjecanja i financiranje učeničkih zadruga, a govorilo se i o cijeni energenata te posljedicama koje će poskupljenje imati na financiranje ostalih minimalnih standarda.

Važno za spomenuti je kako se ove školske godine po prvi put organizira se produženi boravak u Osnovnoj školi Vilima Korajca Kaptol, Osnovnoj školi Zdenka Turkovića Kutjevo i Osnovnoj školi fra Kaje Adžića Pleternica, a posebno je pozdravljeno otvaranje vrtića u područnoj školi Rajsavac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *