28-godišnjaku 3300 eura kazna i osam mjeseci bez vozačke

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 70 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio nedjelju 24. prosinca 2023. oko 3.50 sati u mjestu Velika u Strossmayerovoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 28-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje pod utjecajem alkohola od 1,36 promila te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.300,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)