31-godišnjaku s gotovo dva promila, kazna od 2840 eura i 12 mjeseci bez vozačke

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 90 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio subotu 18. studenoga 2023. oko 16.15 sati u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske gdje su policijski službenici u prometu zatekli 31-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,91 promil te pod zabranom za upravljanje vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.840,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)