32-godišnjaku s 1,75 promila 15 dana zatvora, zabrana upravljanja, novčana kazna..

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 114 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 80 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 24. ožujka 2024. oko 1.15 sati u Požegi u Industrijskoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 32-godišnjeg vozača koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,75 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da je tijekom vožnje naglo mijenjao brzinu kretanja.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 1450,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci, a priveden je i na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Požegi od 15 dana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)