32. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Najstariji međunarodni filmski festival utemeljen u Republici Hrvatskoj –  Hrvatski festival jednominutnih filmova održava se od 4. do 7. lipnja 2024. godine u Požegi u organizaciji Udruge GFR film-video Požega.

Festival su najavili osnivač Festivala Željko Balog i predsjednik Udruge GFR film-video Požega Zvonimir Karakatić uz Bernardu Pirović iz Gradske knjižnice Požega.

Festival njeguje formu jedne minute koja je izazovna i poticajna za kreativnost autora. Osim projekcije Službenog programa, za vrijeme trajanja festivala  bit će priređene projekcije jednominutnih  filmova s prijašnjih festivala kao i zemalja partnera festivala, izložba fotografija, međunarodni filmski kviz za autore i goste festivala te izlet za sve goste festivala. Na ovogodišnje izdanje festivala stiglo je 737 filmova iz 69 zemalja svijeta.

Uz Festival jednominutnih filmova, Gradska knjižnica Požega organizirala je i Festival jednominutnih priča. Udružene snage Knjižnice i Udruge GFR donijele su bogatiji program ovogodišnjih manifestacija koji je nastao iz želje da se u jednoj minuti ispriča priča, bila ona u formi filma ili u formi teksta.

Program završava u petak 7. lipnja projekcijom filmova 32. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova na lokacijama:

  • Gradsko kazalište Požega s početkom u 20 sati,
  • Gradska knjižnica Požega s početkom u 19 sati
  • Tom klub s početkom u 20,30 sati

 Nakon službene projekcije bit će dodijeljene i nagrade – Grand Prix, zlatna, srebrna i brončana plaketa te nagrada UNICA-e i nagrada publike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)