32. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Kneževića, prve žrtve s područja bivše Općine Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Kneževića koji je život izgubio na bojištu nedaleko od Erduta kao pripadnik Tigrova obilježena je polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Novoj Ljeskovici – prenosi Požeško-slavonska županija.

Počast poginulom branitelju odali su članovi obitelji i rodbine, članovi Udruge za sport i rekreaciju Josip Knežević, predstavnici udruga hrvatskih branitelja s područja Požeško-slavonske županije, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Damjan Pernar, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, izaslanstvo Policijske uprave Požeško-slavonske te predstavnici udruga s područja Općine Čaglina.

Izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra i potpredsjednika Vlade Tome Medveda Damjan Pernar istaknuo je kako je obilježavanje 32. obljetnice dokaz da Josipovi suborci, prijatelji, Slavonci i Slavonke ne zaboravljaju svoje junake.

– Prenosim poruku potpredsjednika Vlade i ministra Tome Medveda da nastavite njegovati kulturu sjećanja na Domovinski rat, sve poginule hrvatske branitelje i da nastavite prenositi istinu o Domovinskom ratu prema mlađim naraštajima kako bi znali da nam sloboda nije darovana nego su za nju zaslužni hrvatski branitelji, osobito oni poput Josipa Kneževića koji su za slobodu i samostalnost dali ono najvrjednije što su imali – rekao je Pernar.

Županica Jozić zahvalila se obitelji poginulog branitelja, udruzi koja nosi njegovo ime i Općini Čaglin koji zajednički iz godine u godinu čuvaju od zaborava bitnu činjenicu da je Josip Knežević bio prva žrtva s područja bivše Općine Požega.

– Josip Knežević je mladić koji je bio dio ostvarenja tisućljetnog san hrvatskog naroda, sna kojega mi danas živimo i kojega trebamo nastaviti sanjati u suvremenoj, suverenoj, neovisnoj Republici Hrvatskoj. Jako mi je drago da u malom mjestu Novoj Ljeskovici u sastavu Općine Čaglin postoji jedno veliko zajedništvo i jedna velika obitelj jer jedino zajedničkim snagama možemo činiti dobra djela i nastaviti ostvarivati Hrvatsku kakvu su sanjali naši branitelji i kakvu je sanjao poginuli Josip Knežević – rekla je Jozić.

Polaganju vijenaca prethodilo je misno slavlje za poginulog branitelja u mjesnoj kapeli kojega je predvodio velečasni Milan Klobučar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)