40-godišnjak kod Alilovaca pokušao pregaziti policajca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Prisila prema službenoj osobi“ i „Krivotvorenje isprave“.

Naime, u četvrtak 24. ožujka 2022. oko 15.20 sati u mjestu Novi Mihaljevci, policijski službenici mobilne jedinice prometne policije su prilikom nadzora prometa, davanjem svjetlosnih znakova (plavom bljeskalicom iz vozila) pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao nepoznati muškarac. Vozilom je pokušao pobjeći tako što je skrenuo na makadamsku cestu između mjesta Trenkovo i Alilovci gdje u jednom trenutku nije mogao nastaviti vožnju jer je vozilom ušao u kanal, a kad su mu se policijski službenici pokušali približiti naglo je nastavio vožnju te u cilju bijega i sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje, pokušao pregaziti policijskog službenika.

Nakon što su ga policijski službenici sustigli i uhitili, utvrđeno je da je navedenim vozilom upravljao 40-godišnjak, a da se na vozilu nalaze ne pripadajuće registarske pločice. Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a zatim uz Kaznenu prijavu radi ispitivanja predan državnom odvjetniku ODO-a u Požegi.
Protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Priopćili su iz PU požeško-slavonske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *