41. izdanje Papučkih jaglaca upotpunit će koncert Tamburaškog sastava Fijaker

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je u Općinskoj vijećnici Općine Velika održana konferencija povodom nadolazećeg događaja i to 41. po redu. Taj događaj je prepoznat od planirara iz Hrvatske, ali i čitave regije, a naravno, radi se o Papučkim jaglacima.
Organizatori 41. izdanja Papučkih jaglaca su Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac, Turistička zajednica Zlatni Papuk i Park prirode Papuk. Pokrovitelji manifestacije su Požeško-slavonska županija, Općina Velika, Grad Požega, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Udruga Slavonski planinari i Požeški športski savez.

Na današnjem događanju sudjelovali su domaćin i načelnik Općine Velika Robert Hofman, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Bruno Horvat, predstavnik Parka prirode Papuk Goran Radonić te potpredsjednica Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Silvija Čajka.

„Papučki jaglaci su utemeljeni 1982. godine te da je njihov inicijator bio dugogodišnji član Društva Ivan Jakovina. On je osmislio manifestaciju koja je započeta povodom proslave Dana žena, 8. ožujka, te je godinu dana nakon toga označavala početak proljeća. Bila je zamišljena kao prvi proljetni izlet planinara Slavonije i Republike Hrvatske koji su dolazili upravo ovdje. Kao što tradicija nalaže, svakako nam je bitno da ove godine po prvi puta imamo manifestaciju koja se održava tijekom dva dana. Cilj i motiv nam je bio da ovaj planinarski događaj i sadržaj pretvorimo u jedan od najvećih turističkih, planinarskih i društvenih aktivnosti, ne samo HPD-a Sokolovac, već i čitave sredine. „U nedjelju 19. ožujka okupljanje je od 8 do 9 sati kod Planinarskog doma, te će svima naš koordinator naših vodiča gospodin Ratimir Čajka predstaviti staze kojima će se kretati ovogodišnji 41. Papučki jaglaci. Mogu reći da i ove godine imamo podršku HGSS-a, Zavoda za hitnu medicinu i sve kako bi osigurali da budemo spremni na bilo kakve incidente.
Osim toga, s posebnim veseljem mogu najaviti da ćemo u 19 sati imati koncert jednog od najpoznatijih tamburaških sastava današnjice, Tamburaški sastav Fijaker” – rekao je predsjednik HPD Sokolovac Bruno Horvat.

Potpredsjednica HPD Sokolovac Silvija Čajka rekla je nešto više o samim stazama koje će biti spremne za iskusne planinare pa sve do amatera. Ustvrdila je i da je jako važna priprema budući da je jedna žena prošle godine došla planinariti u štiklama.
Ove godine planinari će moći birati između šest različitih staza i to:
1. “Staza jaglaca”
2. “Jankovac”
3. “Češljakovački vis”
4. “Trišnjica”
5. “Mališčak”
6. Staza iznenađenja (Povodom 41. Papučkih jaglaca)

„Moram čestitati organizatorima HPD-u Sokolovac, raditi nešto već četiri desetljeća pokazuje jačinu jedne udruge i planinarskog društva. Mislim da je HPD Sokolovac pokazao tu jačinu s ovom manifestacijom, koja je definitivno jedna od najboljih planinarskih manifestacija u cijeloj regiji. Mi smo se ove godine odlučili na organizaciju dva dana, prva nam je godina da to radimo tako, vjerujemo kako će to biti dobar početak za budućnost. Ostvarit ćemo kroz dva dana nekakva noćenja i potrošnju, što je krajnji cilj naše destinacije” – ustvrdio je direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić.

Za kraj su se obratili predstavnik Parka prirode Papuk Goran Radonić koji je rekao kako stoje na raspolaganju sa renđerima koji će spremni dočekati sve sudionike koji prolaze stazom putem Jankovca, te načelnik Općine Velika Robert Hofman pozvao je sve zainteresirane da dođu na najveću planinarsku manifestaciju te je poželio svu sreću i lijepo vrijeme organizatorima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *