53-godišnjak pijan vozio neregistrirani traktor, dobio kaznu 1410 eura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Od subote 17. lipnja od 7 sati do nedjelje 18. lipnja do 7 sati provedena je 24-satna akcija pojačanog nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 119 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, po devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 74 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 17. lipnja 2023. oko 16.30 sati u mjestu Brezine, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili traktor kojim je pod utjecajem alkohola od 1,43 promila upravljao 53-godišnjak. Također je utvrđeno da je traktor neregistriran i neosiguran.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.410,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *