53-godišnjak pijan vozio neregistrirani traktor, dobio kaznu 1410 eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Od subote 17. lipnja od 7 sati do nedjelje 18. lipnja do 7 sati provedena je 24-satna akcija pojačanog nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 119 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, po devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 74 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 17. lipnja 2023. oko 16.30 sati u mjestu Brezine, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili traktor kojim je pod utjecajem alkohola od 1,43 promila upravljao 53-godišnjak. Također je utvrđeno da je traktor neregistriran i neosiguran.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.410,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)