54-godišnjakinju pod utjecajem alkohola isključili iz prometa, ona se ponovno uključila pa zaradila kaznu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 83 prekršaja, od čega izdvajamo deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 53 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 6. siječnja 2024. oko 2.55 sati u Požegi u Industrijskoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 54-godišnjakinju koja je pod utjecajem alkohola od 0,74 promila upravljala osobnim automobilom. Nadalje, vozačica je istoga dana oko 3.55 sati u Policijsku postaju Požega pristupila osobnim automobilom iako je već ranije isključena iz prometa zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.710,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)