54-godišnjakinju pod utjecajem alkohola isključili iz prometa, ona se ponovno uključila pa zaradila kaznu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 83 prekršaja, od čega izdvajamo deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 53 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 6. siječnja 2024. oko 2.55 sati u Požegi u Industrijskoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 54-godišnjakinju koja je pod utjecajem alkohola od 0,74 promila upravljala osobnim automobilom. Nadalje, vozačica je istoga dana oko 3.55 sati u Policijsku postaju Požega pristupila osobnim automobilom iako je već ranije isključena iz prometa zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.710,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *