57-godišnjaku kazna od 1980,00 eura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 44 prekršaja, od čega izdvajamo po četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i ne korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje te 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 4. veljače 2023. oko 16.20 sati u mjestu Kaptol u Školskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila upravljao 57-godišnjak. Također je utvrđeno da upravlja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *