6. Likovna kolonija Udruge Matko Peić okupila likovnjake iz više gradova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije Matko Peić organizirala je svoju 6. Likovnu koloniju, koja je uz slikare ove udruge okupila likovnjake iz Belišća, Slavonskog Broda, Novske, Siska, Lipovljana i Nove Gradiške. U ime Udruge domaćina sudionike likovne kolonije pozdravila je Rajka Radoš, njezina predsjednica – prenosi Grad Požega.

– Umjetnost je poveznica koja nas je okupila u ovako velikom broju. Mi malo drugačije gledamo ovaj svijet i želimo na platno prenijeti dimenziju koja nije opipljiva, ali je itekako vidljiva i prepoznatljiva, bilo da se nalazi u iskri oka, osmijehu, kapi rose i tako dalje. Želim vam da uživate u ovom danu i kreativnom radu. Vi činite ovaj svijet ljepšim i svojim radovima ostavljate jedinstvene tragove budućim generacijama. – kazala je Radoš.

Potporu organizaciji manifestacije dali su Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a susret je u ime Grada pozdravio zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.

– Svima vama danas na ovaj prekrasan dan želim puno umjetničke inspiracije, da se ugodno osjećate ovdje u ovom parku gdje ćete stvarati svoja djela. Radite, stvarajte, družite se i nadam se da se ponovno vidimo na sljedećoj ovakvoj koloniji. – poručio je zamjenik Miličević.

Likovna kolonija održana je u prostoru Studentskog centra Veleučilišta u Požegi, a tridesetak slikara na okolnim je lokacijama radilo svoja likovna djela, nadahnuti ambijentom grada domaćina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *