HPD Gojzerica poziva na 6. Obiteljski izlet – povodom ”Grgureva” Dana grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


HPD Gojzerica već šestu godinu za redom obilježava Dan Grada Požege organizirajući 6. Obiteljski izlet na Požešku goru. Okupljanje na parkiralištu iza Gradske kuće u 9:00 sati nakon čega slijedi obilazak Požeške gore, a po povratku s planinarenja slijede igre za djecu na otvorenom te druženje.

Kako na Obiteljskom izletu očekujemo djecu i obitelji, mlade i stare, one u boljoj kao i one u slabijoj formi, osmislili smo dvije staze: Prva staza, ona planinarska vodi od Gradske kuće iza pijace stepenicama na brdo Sv. Vid prema kapelici, pa preko Seoca na Šicanu i prema Vrhovačkom gradu. Povratak ide preko brda Sokolovac do Trga Sv. Trojstva. Predviđeno trajanje staze je oko 4 sata.

Druga staza, ona obiteljska koja je primjerenija djeci i obiteljima također polazi od Gradske kuće, zatim kroz grad do Starića (Starog Grada), pa preko Grginog dola do kapele Svetog Vida, polja lavande i na kraju pokraj groblja Sv. Elizabete do Trga Sv. Trojstva. Predviđeno trajanje staze je oko 2 sata.

Obje staze prolaze našom Požeškom planinarskom obilaznicom koju smo otvorili prošle godine u rujnu, a koju je do danas obišlo više stotina planinara iz cijele R.H. i šire. Neki od obilaznika obišli su obilaznicu u punom profilu od 34 km, dok su drugi obišli samo neke dijelove (https://hpdgojzerica.hr/2021/10/04/pozeska-planinarska-obilaznica-ppo/). Za djecu školske i predškolske dobi po povratku osmišljene su zabavne igre na svježem zraku. Za najbolje predviđene su nagrade u obliku čokoladice i ostalih slatkiša. Za sudjelovanje u igrama nužan je pristanak roditelja, kojeg će roditelji moći dati neposredno prije samih igara. Sudionike izleta na stazama voditi će licencirani planinarski vodiči HPD Gojzerica Požega, uz stalnu pratnju HGSS-a Stanica Požega.

Ovim izletom htjeli potaknuti ljude svih dobnih skupina na zdraviji i aktivniji način provođenja slobodnog vremena. Planinarenje je prije svega užitak, jer već sam pogled na prekrasnu prirodu koja nas okružuje pozitivno djeluje na ljude. Još kada to vrijeme provedete u dobrom društvu i čineći nešto pozitivno za svoje zdravlje ne može biti bolje. Požega je stvarno posebno mjesto, jer na malom prostoru imamo tako mnogo prirodnih različitosti.

U 10:00 sati polazak na staze: Obiteljska staza – Trg Sv. Terezije Avilske-Stari grad-Grgin dol-Sv. Vid-Trg Sv. Terezije Avilske – oko 2 sata
Planinarska staza – Trg Sv. Trojstva-brdo Sokolovac- Vrhovački grad–Šicana- Seoci-Trg Sv. Trojstva – oko 4 sata

Tijekom okupljanja obvezno poštivanje epidemioloških mjera.
HPD Gojzerica Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *