6. sjednica Općinskog vijeća Brestovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Odlukom je određen davatelj javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Brestovac,a to je trgovačko društvo Komunalac Požega d.o.o. za komunalne djelatnosti u suvlasništvu Općine koje je i do sada obavljalo ovu djelatnost.
Najmanja učestalost odvoza komunalnog otpada koju obavlja davatelj javne usluge je za miješani komunalni otpad – jedanput u dva tjedna, za kolektivno stanovanje jedanput tjedno, za biootpad – jedanput tjedno,za reciklabilni otpad – jedanput mjesečno i za glomazni otpad – jedanput godišnje.

Za korisnike u individulanom stanovanju obračunsko razdoblje je mjesec dana.Korisnici primaju uplatnice unaprijed za šest mjeseci, a po isteku Komunalac je obvezan ispostaviti polugodišnji obračun temeljem stvarnih podataka o pražnjenju spremnika putem bar koda.

Vijeće je uz jedan suzdržan glas prihvatilo i odluku o raspoređivanju sredstava političkim stankama i vijećnicima u Općinskom vijeću. HDZ s 8 vijećnika imat će pravo na 16 tisuća i 200 kuna, SDP s dva vijećnika na 4 tisuće, a nezavisna lista grupe birača, s tri vijećnika, nositelja Igora Čančara na 6 tisuća kuna.

Donošena je i odluka o dodjeli jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2021/2022. Potpora će se dodjeljivati na osnovu javnog poziva koji će objaviti Općinski načelnik. U javnom će se pozivu utvrditi rok za prijavu,koji ne može biti kraći od 15 dana od dana objave poziva, uvjeti dodjele,potrebni dokumenti, način prijave i način obavještavanja o dodijeljenim potporama te način isplate. Očekuje se prijava na poziv između 40 i 50 studenata s područja općine.

U daljnjem tijeku sjednice vijećnici su jednoglasno prihvatili potpore za razvoj turizma na području općine,kao i odluku o promjeni grranica naselja Daranovci.

REZULTATI POPISA STANOVNIŠTVA
Na kraju sjednice općinski načelnik upoznao je vijećnike s prvim rezultatima popisa stanovništva. Po podacima Državnog zavoda za statistiku u popisu stanovništva 2011.godine broj stanovnika u Općini Brestovac smanjio se za 19%, odnosno za 708 žitelja, u odnosu na 2011.godinu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *