60-godišnjaku zbog 2,43 promila kazna od 1980,00 eura i tri mjeseca bez vozačke dozvole

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 73 prekršaja, od čega izdvajamo po šest prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 46 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 13. svibnja 2023. oko 23.10 sati u mjestu Velika u Školskoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,43 promila upravljao 60-godišnjak, koji je policijskim službenicima  dragovoljno predao manju količinu marihuane.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)