63-godišnjak “zaradio” kaznu od 2.020 eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 60 prekršaja, od čega izdvajamo 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 1. rujna 2023. oko 19.50 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 63-godišnjak koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 63-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.020,00  eura i  zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)