65-godišnjaka kazna od gotovo 2000 eura i 9 mjeseci bez vozačke

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 53 prekršaja, od čega izdvajamo četiri devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 25 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 8. prosinca 2023. oko 18.50 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici na parkiralištu, 65-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uključivao se u  promet vožnjom unazad te zadnjim dijelom vozila udario u prednji dio parkiranog teretnog automobila u vlasništvu pravne osobe. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici.

Nadalje je utvrđeno da je upravljao vozilom pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1970,00 eura i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)