9. sjednica Skupštine TZ Požeško-slavonske županije: „Visina turističke pristojbe ostaje ista i u 2025. godini“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održana je 9. sjednica Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije kojoj su prisustvovali predsjednica Skupštine i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović te članovi skupštine – prenosi Požeško-slavonska županija.

Na devetoj sjednici usvojen je Prijedlog Odluke o donošenju Programa rada za 2024. godinu Turističke zajednice Požeško-slavonske županije uz Prijedlog Odluke o donošenju Financijskog plana za 2024. godinu Turističke zajednice Požeško-slavonske županije sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Isto tako, usvojen je i Prijedlog Odluke o donošenju studije ”Strateški i operativni plan razvoja održivog turizma Požeško-slavonske županije do 2030. godine”, a riječ je o cjelovitom dokumentu koji sadrži analizu postojećeg stanja i turističke razvojne projekte do 2030. godine za Požeško-slavonsku županiju.  

Direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović podnijela je članovima skupštine parcijalno izvješće o radu Turističkog ureda-stručne službe TZ PSŽ i direktorice TZ PSŽ za razdoblje od 28. ožujka do 13. prosinca 2023. godine pri čemu je, među ostalim, izdvojila realiziran projekt Golden Slavonia Winehouse, zatim partnerstvo na projektu Svijet graševine, projekt Izrade strateških i operativnih planova, projekt Zlatna Slavonija Outdoor, projekt Zlatna Slavonija Eno&Gastro te projekt Kreiranja novih turističkih proizvoda.

Također, Jakobović je upoznala kako Požeško-slavonsku županiju iduće godine čeka domaćinstvo u sklopu nacionalnog multimedijalnog projekta Moja.hr.

– Istaknula bih da smo i ove godine proveli projekt Moja.hr te su naši predstavnici Dora, Gabriela i Karlo pobijedili na razini Hrvatske i na najbolji mogući način promovirali Požeško-slavonsku županiju na nacionalnoj razini, a zahvaljujući tome, iduće godine nas čeka domaćinstvo i organizacija završne svečanosti u lipnju – istaknula je Jakobović.

Članovi skupštine upoznati su i s Izvješćem o statistikama broja dolazaka i broja noćenja uz usporedni pregledi za razdoblje siječanj – studeni 2018./2019./2020./2021./2022./2023.g., a iz kojeg je vidljivo da je i dalje prisutan trend rasta dolazaka na području Požeško-slavonske županije.

Pod točkom razno, predsjednica Skupštine i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić osvrnula se na nedavno usvojen Prijedlog Odluke o visini turističke pristojbe za 2025. godinu na sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije.

– Jedinice lokalne samouprave su ove godine imale mogućnost drastično podignuti iznose turističke pristojbe za 2025. godinu što su učinili brojni drugi na razini cijele Republike Hrvatske, ali to se kod nas niti u jednoj jedinici lokalne samouprave nije dogodilo. Visina turističke ostaje ista i u 2025. godini, a kako bi na neki način vama turističkim dionicima osigurali mirnije poslovanje i čim manje rashode – istaknula je Jozić.

Uz usvajanje zapisnika s prethodne, 8. sjednice Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske, usvojen je i Prijedlog Odluke o donošenju II. Izmjena i dopuna Programa rada za 2023. godinu Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, Prijedlog Odluke o donošenju II. Izmjena i dopuna Financijskog plana za 2023.  godinu Turističke zajednice Požeško-slavonske županije sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija te Prijedlog Odluke o izboru neovisnog revizora za obavljanje nadzora nad radom  Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)