Prhko tijesto:
✦150 g margarina ili maslaca
✦100 g šećera
✦1 jaje
✦300 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema:
Pomiješati margarin narezan na listiće, šećer i jaje, dodati brašno i prašak za pecivo, pa umijesiti prhko tijesto. Razvaljati ga u kalup dimenzije 40 x 30 cm.
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦200 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦3 pudinga od vanilije
✦1 kantica milerama (900 g)
Priprema:
U malo mlijeka razmutiti puding, pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom. Miješati cijelo vrijeme pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. U vruću kremu umiješati mileram, izmiksati i izliti na tijesto. Peći na 160 °C, 40 – 50 minuta.
I još:
✦700 – 800 g jagoda
✦2 preljeva za torte
Priprema: Na ohlađeni kolač poslagati jagode prerezane na pola. Preliti s preljevom za torte pripremljenim prema uputi s pakiranja. Kolač dobro ohladiti.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode