Današnja radionica dio je edukacija koje se održavaju u sklopu projekta Zlatna Slavonija eno&gastro kojega je TZPSŽ ostvarila tijekom 2022.godine iz Fonda za manje turistički razvijena područja i kontinent
– Na radionici u kuhinji pri spremanju slijeda od 6 jela g. Branku Ognjenoviću asistirali su kuhari iz: Svečane sale Gloria, Vinote doo – Restoran Shhhuma, restorana Schon blick, krčme Stari fenjeri, krčme Zlatni lug, Funky fooda, Vile Stanišić
– Ukupan iznos projekta je iznad 662.000,00 kn
– Današnja radionica dio je radionica za ugostiteljske objekte – restorane, odnosno njihovo osoblje, kuhare i konobare vezano na event ponudu gastronomije u svim objektima u PSŽ pri čemu svi kuhari stječu nova znanja o iskoristivosti namirnica, tematskim menijima, novim standardima u pripremi, korištenju namirnica u skladu sa dobom godine, servisom te prilagodbi ponude destinaciji Zlatna Slavonija, sve u cilju podizanja kvalitete usluge
– Slijedeća tematska radionica predviđena je u Svečanoj sali Gloria u Požegi, a oba objekta su korištena temeljem dostupne slobodne kuhinje dovoljne za veći broj kuhara koji sudjeluju edukaciji uz chefa Branka Ognjenovića
– Uz chefa Ognjenovića praktični dio za restoransko osoblje održao je priznati sommelier Darko Lugarić , koji je kao i g. Ognjenović od samog početka uključen u projekt Zlatna Slavonija eno&gastro
– U predstojećim danima slijede individualna poslovna savjetovanja za restorane usklađena s njihovim preferencijama
Jela koja su danas bila predmet radionice: 4 degustacijska zalogajčića – namaz od masti i karameliziranog luka, mast crne svinje sa domaćim čvarcima i klicama od cikle, pašteta od pileće jetre aromatizirana svježim vlascem, šumski varganj na karameliziranom luku sljubljeno sa pjenušcem brut; legirana juha na bazi graševine i češnjaka s krutonima i slavonskim bučinim uljem uz vino G točka; međujelo sotirana i grilana buća zapečena s kozjim sirom uz sauvignon blanc; file smuđa u posteljici vinskog tijesta na pjenici sauvignona uz bijeli cuvee; glazirana teletina u nježnom umaku uz kremu od batata i pire od graška i mente uz vino chardonnay (macerirani); rekonstrukcija štrudle od jabuke uz izbornu berbu graševine.
Tekst i foto: Zlatna Slavonija